Lenkillä tuntui että joku seurasi minua, ja kyllä siellä joku suloisuus seurasikin noin 300 metrin verran uteliaana :)
Kuusenkerkkien aika on nyt! Kävin lapsuudenkodin metsissä keräilemässä näitä ihanuuksia pakastimeen ensitalvea varten ja flunssaa vastaan. Näissä on runsaasti C-vitamiinia. Maku on hienostuneen pihkainen ja lopussa suun valtaa makean mustikan maku. Aivan ihania! <3
Sain töitä ja sen kunniaksi tietysti kakkuteet nautiskellen. Olen niin onnellinen <3
Tiesitkö että näitä kun laittaa yhdessä viemäriin niin kyllä sitten vetää komiasti. Kokeilin äsken ja huhhuh miksi oi miksi en ole tätä ennen tajunnut. En käytä enää koskaan kodin putkimiestä! Tämä on myös luontoystävällisempää ja edullista :)
Nestesaippuan tekoa.
1. Raasta yksi saippuapala. Käytin tässä itse tekemääni kastilian saippuaa eli oliiviöljy saippuaa.
Kiehauta vesi n. 5 dl. Ja anna hetki jäähtyä, n. 5 min.
Kaada saippuaraaste veden joukkoon ja anna sulaa. Sekoita koko ajan rauhallisesti.
Saippua hieman vaahtoaa, se on normaalia.
Tässä saippua on sulanut. Lopeta sekoitus. Anna jäähtyä n. 30 min. Jos haluat lisätä jotain ihoystävällistä eteeristä öljyä niin tässä vaiheessa sen voi lisätä. n. 10-15 tippaa. Itse en laittanut tähän satsiin. Tein helpon perusversion.
Tässä lopputulos lasipullossa. Kaada seos siis lasipulloon ja anna olla 2 päivää huoneenlämmössä auringolta suojattuna. Kunnes taas vähän sekoita ja saippua on valmis käytettäväksi. Tässä säästää rahaa vähän ja on itsetehtyä alusta loppuun. Jos saippua kuitenkin tuntuu kahden päivän jälkeen liian paksulta lisää vettä ja jos liian laimealta niin lisää saippuaa. Yksinkertaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti